Bitcoin Bull Mike Novogratz zegt meer goud vast te houden dan Bitcoin

De miljardairbelegger Michael Novogratz heeft onlangs in een interview uiteengezet dat hij vindt dat wereldwijde beleggers meer goud in hun portefeuille moeten hebben en minder bitcoin moeten bezitten. De verklaringen van Novogratz volgen zijn recente advies van vorige maand toen hij zei dat beleggers „op goud en bitcoin moeten letten“.

Michael Novogratz is een bekende belegger en was jarenlang een hedgefondsmanager bij de investeringsfirma Fortress Investment Group. Nu is Novogratz een grote gelovige in digitale valuta’s en in 2017 vertelde hij de pers dat 20% van zijn netto waarde in bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) was.

Novogratz is ook bekend om zijn prijsvoorspellingen en in december 2017 voorspelde hij de marktprijzen voor beren. De investeerder leidt nu het bedrijf Galaxy Digital Holdings Ltd., en hij blijft prijsvoorspellingen doen.

Op 1 juni twitterde Novogratz op zijn 142.000 Twitter volgers dat mensen „Goud kijken vs bitcoin“ en „als die grafiek hoger breekt zal het turbo boost bitcoin“. Nu nadat de eerste week van juli is afgelopen en de BTC-prijzen net boven de $9k-zone zweven, vertelde Novogratz het publiek dat ze meer goud dan Bitcoin Future op CNBC’s Fast Money, gepubliceerd op 8 juli, zouden moeten houden.

,,Mijn betekenis is dat de bitcoin-manier goud overtreft, maar ik zou mensen vertellen om een minder bitcoin te hebben dan zij goud, enkel wegens de vluchtigheid hebben,“ Novogratz bovengenoemd tijdens het Snelle gesprek van het Geld. De Galaxy Digital oprichter voegde daar nog aan toe:

Bitcoin is nog steeds moeilijk te kopen. Als het makkelijker was om te kopen, zou het een stuk hoger zijn. En er zijn steeds meer mensen die het makkelijker maken om te kopen: fondsen worden opgezet, bewaring wordt gedaan, op een gegeven moment krijgen we een ETF„.

Goud is de laatste tijd in tranen uitgeslagen en de prijs per ounce van .999 fijn goud is boven de $1.800 per ounce zone gesprongen. Op 9 juli was de prijs per ons meer dan 13% hoger en raakte $1.811 per ons tijdens de handelssessies in het midden van de middag.

Op het moment van publicatie is de prijs van goud lager omdat de spotmarkten laten zien dat één ons wordt geruild voor $1.804. De bekende goudzoeker Peter Schiff houdt van het feit dat het goud boven de $1.800 ligt en hij heeft net een kwart miljoen Twitter volgers vergaard op donderdag. Maar Schiff zegt dat de meeste mensen geen aandacht besteden aan de aanloop van het goud.

Dit is de meest ongeliefde gouden stierenmarkt die ik ooit heb gezien.“ Schiff twitterde. „Sinds het einde van 2015 is de prijs van goud met meer dan 70% gestegen, waardoor de winst in de S&P 500 met ongeveer 40% is overschreden. Ondanks deze prestatie en het beste basispatroon in de geschiedenis, geven beleggers nog steeds de voorkeur aan aandelen.

In tegenstelling tot de miljardairbelegger Michael Novogratz, heeft Peter Schiff nog steeds een extreme afkeer van cryptokringen. „Bitcoin-eigenaren zijn extreem bullish en bijna elk artikel dat ik lees voorspelt dat Bitcoin op de rand van een explosieve rally staat“, schreef Schiff onlangs. „Toch is Bitcoin ondanks dit optimisme al [drie] maanden gebonden aan een bereik van minder dan $10K. Als de Bitcoin nu niet kan rallyen ondanks de verbazingwekkende basisprincipes, wanneer dan wel?“

Max Keiser zei op 10 juli, dat hij Peter Schiff terug uitnodigde om te discussiëren over „PPP, goud en misschien bitcoin.“

„Maar zijn standpunten zijn al heel bekend, hoeven niet te herhashen, IMO,“ tweeted Keiser.