Bitcoin

Toki, Bitcoinin hinta on viileä, mutta Bitcoinin tekniikka on kuuma

Bitcoin on palannut uutisiin.

Kun institutionaalisen likviditeetin aalto valuu Bitcoinin markkinoille, jopa joidenkin sen vakavimpien kriitikoiden on vaikea hylätä 12-vuotiaita omaisuuseriä, kun sen hinta nousee kaikkien aikojen korkeimpiin.

Ainakin nämä kolme viime vuotta ovat osoittaneet, että Bitcoin ei todellakaan ole kuollut. Korkeintaan se antaa uskottavuuden nousunsa kannattajiensa investointiväitteelle: että se on yksi aikansa vallankumouksellisimmista tekniikoista.

Tilaa Blockchain Bites, päivittäinen päivitys uusimmista tarinoista.
Rekisteröitymällä saat sähköpostiviestejä CoinDesk-tuotteista ja hyväksyt ehdot ja tietosuojakäytännön.

Mutta mikä tekee bitcoinista (BTC, + 0,85%) niin toisin kuin mikään muu sijoitus (tai kryptovaluutta), että blue-chip-vakuutusrahastot, hedge-rahastot ja omaisuudenhoitajat ovat nyt tyytyväisiä ostamaan sen?

Lue lisää: Yli 20 000 dollaria? Miksi Bitcoin on kaiken arvoinen?

Bitcoin on synteesi vuosikymmenien salaustekniikasta ja tutkimuksesta, jossa on lukuisia edeltäjiä ja väärät aloitukset, jotka edeltävät sitä. Kaikille edeltäjilleen Bitcoin oli ensimmäinen yritys digitaaliseen käteiseen, joka loi (enemmän tai vähemmän) täysin hajautetun järjestelmän.

Niille teistä, jotka olette uusia, tässä on mitä tämä tarkoittaa ja tekniset ominaisuudet, jotka tekevät bitcoinista niin erottuvan.
Tosiasia # 1: Bitcoin on salausta

Toisin kuin yleinen väärinkäsitys, Bitcoin-tapahtumia ei pidetä salaisina tai salattuina – itse asiassa ne ovat melko julkisia.

Mutta Bitcoinin järjestelmä on rakennettu julkisen avaimen salaukseen, tietojenkäsittelytieteiden haaraan, joka käyttää monimutkaista matematiikkaa (digitaalisten avainten järjestelmän kautta) tietojen koodaamiseen ja piilottamiseen niiltä, ​​joilla ei ole oikeaa avainta sen purkamiseen.

Lue lisää: Mikä on Bitcoin?

Bitcoinilla käyttäjillä on julkinen avain (josta he voivat luoda julkisia osoitteita bitcoinin vastaanottamiseksi) ja yksityinen avain; kuten heidän nimensä viittaavat, ensimmäinen on tarkoitettu jaettavaksi, kun taas jälkimmäinen on pidettävä salassa (jos paljastetaan, bitcoinisi voidaan varastaa, mutta lisää siitä myöhemmin).

Yksityinen avain antaa sinulle vaatimuksen omistamallesi bitcoinille. Teknisesti ottaen lompakot tallentavat yksityisiä avaimia eivätkä „bitcoinia“. Jokainen bitcoin on olemassa blockchainissa – lompakoissa on vain avaimet, jotka antavat käyttäjille pääsyn niihin.

Tarvitset yksityisen avaimesi tapahtumien hyväksymiseen ja tarvitset jonkun muun julkisen osoitteen tapahtuman lähettämiseen.

Jos olet perehtynyt PGP-salaukseen, saatat nähdä, kuinka Bitcoin-tapahtumat ovat samanlaisia. Samat periaatteet, jotka tekevät salatusta viestinnästä niin turvallisen, leimataan Bitcoinin koodiin, paitsi että viestien sijaan Bitcoinin suunnittelu turvaa bitcoin-valuutan.

Faktoidi: Bitcoin isolla kirjaimella B viittaa Bitcoin-tekniikkaan tai -protokollaan. Käytämme bitcoinia pienillä kirjaimilla „b“, kun viitataan digitaaliseen valuutaan.

Kuten salatun viestin lähettäminen, Bitcoin-tapahtumat ovat vertaisverkkoa, eikä kukaan voi estää niitä (kaivosprosessin vuoksi, jonka käsittelemme myöhemmin).

Tosiasia # 2: Bitcoin on luvaton ja sensuuriresistentti

Koska bitcoinia voidaan lähettää yhtä vapaasti kuin viestin, Bitcoin on kattava.

Kun Bitcoinin luoja Satoshi Nakamoto suunnitteli järjestelmän, hän teki siitä „luvaton“, mikä tarkoittaa, että kuka tahansa voi käyttää Bitcoinia arvon pitämiseen ja siirtämiseen. Hän suunnitteli myös sen olevan „sensuuriresistentti“, eli kukaan ei voi estää sinua liittymästä verkkoon ja tekemästä tapahtumia. Kukaan ei voi jäädyttää lompakon varoja, eikä kukaan voi estää sinua tekemästä kauppaa Bitcoinin kanssa.

Bitcoin-tapahtumien käsittelytavan vuoksi mikään keskuspuolue ei voi hallita maksujasi. Toisin kuin PayPal, Venmo tai mikä tahansa muu sähköinen siirto, bitcoin-maksut suoritetaan suoraan maksajan ja vastaanottajan välillä yllä kosketetun salauksen ansiosta.

Tämän järjestelmän perusta, Bitcoin Core, on avoimen lähdekoodin ohjelmisto, joka on all-in-one-lompakko ja palvelin Bitcoin-verkolle. Kuka tahansa, jolla on oikea laitteisto, voi ladata ja käyttää Bitcoinin ohjelmistoja. se säilyttää kopion Bitcoin-lohkoketjun tapahtumajärjestelmästä ja lähettää tapahtumia verkon muihin palvelimiin.

„Täyden solmun suorittaminen“, kuten tätä kutsutaan, on perimmäinen tehtävä Bitcoin-valvonnassa, koska voit itse täysin tarkastaa Bitcoin-kirjan ja lähettää omat tapahtumasi.

Jopa suorittamatta täyttä solmua, Bitcoin-käyttäjät voivat käyttää verkkoa haluamallaan tavalla, kun he käyttävät lompakkoa, jonka avulla he voivat hallita omia yksityisiä avaimiaan, vaikka tämä tarkoittaa, että he luottavat jonkun toisen verkkosolmuun lähettämään tapahtumia heidän puolestaan.